Zwarte Cross - Grolsch motor stunt | JMR NL
LOCATIE Lichtenvoorde

Op het Zwarte Cross Festival in 2009 heeft een unieke stunt plaats gevonden. Een stuntman heeft met een motor een sprong van 72 meter hoog gemaakt. Hiertoe is in Lichtenvoorde een schans van maar liefst 70 meter hoog gebouwd. Daarvoor was zoveel bouwmateriaal nodig dat 5 weken van te voren met de bouw begonnen moest worden om het gigantische gevaarte op tijd af te krijgen. De toren werd het hoogste bouwwerk dat ooit op een open lucht evenement gebouwd is. Deze stunt was met afstand de hoogste sprong die een motorrijder ooit ter wereld heeft gemaakt. Het voormalig record was 33 meter, gehaald in Las Vegas in 2008, maar daarbij brak de stuntman zijn handen bij de landing.

JMR was betrokken bij de realisatie van deze stunt als adviseur van het reclamebureau Noise van bierbrouwer Grolsch (dat de toren de vorm had van een beugelfles was geen toeval) en als coördinator (namens de Grolsch) bij de bouw.

Jarenlange ervaring bij het realiseren van vaak spectaculaire evenementenconcepten en een gedegen productionele en technische achtergrond van haar medewerkers waren de reden van Noise en Grolsch om de hulp van JMR in te roepen. De plannen voor de bouw van de toren hebben pas na veel overleg, evenzoveel veranderingen en aanpassingen, de goedkeuring van alle betrokkenen gekregen. De Stunttoren was een “groot” succes, beheerste de omgeving en kreeg veel aandacht in de media.