Bevrijdingsfestival Zuid-Holland - Kraan Water Graag | JMR NL
LOCATIE Het Park, Rotterdam
In 2015 is gestart met een grootschalige samenwerking tussen collectieve drinkwaterbedrijven en de viertien bevrijdingsfestivals. Tijdens de Bevrijdingsfestivals zorgen drinkwaterbedrijven collectief voor kraanwater. Niet eerder waren er zoveel organisaties betrokken op één dag in een samenwerking rond kraanwater. De bevrijdingsfestivals ontvangen bij elkaar meer dan 1 miljoen bezoekers op 5 mei. Vitens, PWN, Brabant Water, Waterbedrijf Groningen, Dunea, Evides Waterbedrijf, Waternet, WMD en WML plaatsen watertappunten waar dorstige bezoekers kraanwater kunnen tappen. De bedrijven doen dit vanuit de campagne ‘Kraanwater graag’ waarmee ze aandacht vragen voor al het goede van kraanwater; het is van topkwaliteit, duurzaam, lekker én gezond. 

Voor een 1 consumptie munt (2,50 euro) zijn ‘Kraanwater graag’ flesjes te koop bij een speciale watertappunt op het festivalterrein van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. De bezoekers kunnen deze flesjes de hele dag onbeperkt bijvullen bij het watertappunt. De drinkwaterbedrijven bieden de technische faciliteiten om het kraanwater te schenken en de festivals mogen de opbrengst van de flesjes gebruiken om hun festivals, rond het vieren van de vrijheid, te versterken.

De bevrijdingsfestivals zijn blij met de samenwerking met de drinkwaterbedrijven: ‘Ons Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld en daar mogen we trots op zijn. Het is dus logisch dat we dit als festival beschikbaar maken voor onze bezoekers. Daarnaast is het een duurzame keuze om kraanwater beschikbaar te maken’.

De festivals vinden op 14 plekken door het hele land plaats. Er kan kraanwater worden getapt in Rotterdam en Almere, Amsterdam, Assen, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Roermond, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle. Meer informatie over de actie is te vinden op: www.kraanwatergraag.nl